...värd att dela!

Att tillverka en herreskjorta är en av de mest svåraste och tidskrävande produktionsinsatserna som finns inom Fashion. Det finns många detaljer som skal färdigställas, krage, manschett hål och knappar, bara för att nämna några. Den genomsnittliga sytiden för en skjorta från ett valt material till färdigt plagg tar ca 30 minuter.

Vår kollektion tillverkas i genomsnitt ca 50 minuter/plagg.

Det enorma arbete och ansträngning som går in i varje enskilt plagg beror på flera faktorer. Att arbeta med Modal; cellulosa fiber från bokträdet innebär att verkligen behärska varje process som krävs till färdiga plagg. När våra beställda 3-komponentstyger anländer måste de vila i 48 timmar, tyget tas då av de stora balar som det anländer på och läggs på andra mindre balar för vila och komprimera. Under denna tid är det berörda fabriksområdet upptaget. På grund av Modalens känslighet lockar det råa materialet i detta stadium lätt till sig damm och måste därför skyddas specifikt vilket kräver ytterligare en ansträngning.

Eftersom vårt tyg är skräddarsytt förhindras vi från att köpa upp lagerförvarade överblivna partier tyg; ett vanligen praktiserat i modebranschen för att tjäna högre marginaler och öka time-to-market. Våra inköp av skräddarsytt tyg ger oss fullständig kontroll över vår tygkomposition och säkerställer att vi levererar endast den yttersta kvalitet till våra kunder. Vår kvalitetskontroll är enorm. Första kvalitetskontrollen sker hos leverantören innan vi får vårt tyg, den andra görs personligen av grundarna när tyget kommer fram till fabriken, och den tredje görs efter färdigtillverkad kollektion. Varje plagg inspekteras sedan innan det slutligen etikitteras, stryks, viks och förpackas.

Efter 48 timmar då tyget "vilat" och dragit sig samman, börjar produktionsprocessen. Maskinen som beskär Modal är dyr och högteknologisk och beskärningen kan inte göras av en enkel maskin som vanligtvis skär många andra mer ordinära fabrikat. Den råa kantkragen på vår Kvinno-kollektion är ett resultat av ytterligare en maskins färdighet. På sidorna av våra plagg placeras prydnads sömmar och för att placera dem där med stor precision används en maskin som koordinerar fem nålar samtidigt. Modal är ett stretchigt och levande material och är därför extremt svårt att sy i eftersom det "smiter" både vertikalt och horisontellt.

Slutresultatet för varje plagg är extremt beroende av den mänskliga faktorn och vårt team som ansvarar för produktionen. Om de för plagget för snabbt genom symaskinens nålar kommer tyget att rynkas och om de gör det för långsamt kommer tråden att hoppa över och lämna lätt synliga små hål. Detta kräver ett högt kvalificerat syarbete; sex olika sömerskor och sex olika symaskiner krävs för att sy varje plagg. Att sy på logotypen kräver ännu en process och ytterligare en maskin.

För att tillverka LILIALEX bastoppar krävs således en rad kvalitetsinspektioner och många operativt komplexa processer genomförda av flera olika team och arbetsstationer. Det innebär att precis som våra kunder är vi kompromisslösa när det kommer till kvalitet.

 

 "Make a statement - No Compromise!"